Lainasumma

2 500 €
30 000 €

Laina-aika

2 v.
10 v.
Kuukausierä
Laskelma perustuu 9,99% esimerkkikorkoon. Lopullinen korko määräytyy asiakaskohtaisen luottoarvion perusteella. Esimerkkilaskelma 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla: KSL:n mukainen todellinen vuosikorko on 13,24% kun nimelliskorko on 9,99%, nostopalkkio 0 euroa ja tilinhoitomaksu 12,50 euroa/kk. Lainan arvioitu maksettava kokonaismäärä on 13 498 €.

Lainaa autoon

 

Suomessa välimatkat varsinkin kaupunkien ulkopuolella venyvät helposti pitkiksi ja monelle ainoa järkevä vaihtoehto liikkua paikasta toiseen on oma auto. Autoala on murroksessa ilmastonmuutoksen alla ja fossiilisilla polttoaineilla toimivat autot ovat saaneet haastajan uusien sähköautojen tullessa markkinoille. Oli harkinnassa oleva auto sitten polttomoottorilla tai sähkömoottorilla varustettuna, auton hankinta on aina tärkeä taloudellinen päätös.

Autot ovat usein yksi kotitalouden suurimpia yksittäisiä ostoksia.  TF Bank Laina on hyvä vaihtoehto auton rahoituksen avuksi.  Tee hakemus netissä ja saat alustavan päätöksen rahoituksesta heti.

 

Mikä on järkevin tapa rahoittaa auto?

 

Käteisostamisen etu on selvä, sillä se on aina edullisempaa kuin lainalla ostaminen rahoituskulujen jäädessä pois. Kustannusten lisäksi on kuitenkin muita seikkoja, jotka kannattaa huomioida maksutapaa valitessa. Auton hankintahinta voi olla korkea, eikä varoja kaupantekoon ole monesti välittömästi saatavilla. Moni hoitaakin auton rahoittamisen ottamalla lainaa autoon, joka tuo joustavuutta talouteen sopivan kokoisine kuukausierineen ja maksuvapaineen.

Auton rahoittamiseen löytyy useita eri vaihtoehtoja, joista käymme läpi kolme yleisintä tapaa hoitaa auton rahoitus. Nämä tavat ovat vakuudeton autolaina, autorahoitus ja yksityisleasing.

 

Ominaisuus TF Bank Autolaina Autorahoitus Yksityisleasing
Myyjänä jälleenmyyjä Kyllä Kyllä Kyllä
Myyjänä yksityishenkilö Kyllä Ei Ei
Rahoitus ilman vakuuksia tai takaajaa Kyllä Ei Kyllä
Rahoitus ilman käsirahaa Kyllä Ei Kyllä
Ajoneuvon omistus Kaupantekohetkellä Sopimuksen päättyessä Mahdollisuus lunastaa sopimuksen päättyessä
  Hae    

 

Vakuudeton autolaina

 

Vakuudeton autolaina kuten TF Bank Laina on yksinkertainen tapa rahoittaa ajoneuvon hankinta. Vakuudeton autolaina ei ole kytköksissä hankittavaan autoon, vaan on oma erillinen sopimuksensa. Autolainaa voi hakea koska tahansa, joko ennen tai jälkeen sopivan auton löytymisen. Autohankinnan budjetti tulee toki tietää ennen lainan hakemista. Autolaina kasvattaa auton ostoon käytettävää rahasummaa tilanteessa, jossa säästöihin ei ole vielä kertynyt paljoa rahaa. Jos säästöjen ohella käytetään autolainaa, on hankinnan tekemiseen käytettävissä suurempi summa, kuin tilanteessa, jossa auto hankitaan vain omalla rahalla, jolloin voi joutua tinkimään auton laadusta huomattavasti.

 

Uusi auto, tai ainakin uudempi

 

Autolaina mahdollistaa uudemman ja siten myös paremman ja turvallisemman auton hankinnan. Onnettomuustietoinstituutin (OTI) teettämän tutkimuksen mukaan uusi henkilöauto on 10 – 20 prosenttia turvallisempi kuin kymmenen vuotta vanha verrokkinsa. Tämä on tärkeä kriteeri erityisesti lapsiperheille uuden auton hankinnassa.

Lisäksi uudempaa autoa voidaan pitää luotettavampana ja toimivampana verrattaessa vanhempaan autoon. Auton toimivuus on monelle toimivan arjen edellytys, ja mitä uudempi auto on, sitä varmemmin se toimii ilman ongelmia. Autolaina mahdollistaa kalliimman ja sen myötä uudemman auton oston. Jokainen päivä, jonka auto viettää korjaamolla, on päivä pois sen hyötykäytöstä. Korjaamokäynnit eivät myöskään ole ilmaisia, mikä lopulta kaventaa hintaeroa lainalla hankitun ja korjaamoa välttelevän auton sekä käteisellä ostetun, vanhemman auton välillä.

 

Autolainan hinta

 

Autoa tai muuta ajoneuvoa hankittaessa kustannuksilla on suuri merkitys. Kuitenkin on myös muita tekijöitä, jotka ostajan on syytä ottaa huomioon. Auto on suuri menoerä ja sillä on huomattava merkitys arjen suunnitteluun ja toimivuuteen. Näistä syystä vastuullinen taloudenpitäjä pohtii hankintaa ottaen huomioon kustannusten lisäksi myös muut tekijät.

Vakuudettoman autolainan etuja muihin rahoitusvaihtoehtoihin on se että auton omistus siirtyy itselle heti kauppojen jälkeen. Myöskään käsirahaa tai vakuuksia ei välttämättä tarvita rahoituksen saamiseksi. Autolainan korko ja muut kustannukset on kuitenkin usein kilpailukykyinen autoliikkeiden tarjoamien autorahoituksien kanssa, mutta korko tulee aina tarkistaa ennen kauppoihin ryhtymistä. TF Bankin autolainan korko on helppo tarkistaa henkilökohtaisesta tarjouksestasi, jonka saat tehtyäsi lainahakemuksen

 

Autorahoitus eli osamaksurahoitus liikkeestä

 

Autorahoituksella tarkoitamme suoraan autoliikkeesta haettavaa osamaksurahoitusta, jossa auto toimii lainan vakuutena. Vakuudettoman autolainan ja autokauppojen tarjoaman autorahoituksen suurin ero ostajalle on omistajuuden siirtyminen. Valitessa autorahoituksen, auton omistajuus siirtyy usein ostajalle vasta siinä vaiheessa, kun rahoitussopimuksen viimeinen maksuerä on suoritettu ja usein siihen asti toimii auto lainan vakuutena. Autolainan tapauksessa omistajuus siirtyy ostajalle välittömästi.

Joissain tapauksissa autorahoitusta käyttäessä rahoitusyhtiöt vaativat ylimääräisen kaskovakuutuksen hankkimista, mitä ei lainalla hankittaessa vaadita. Kaskovakuutuksen ottaminen varsinkin halvalle käytetylle autolle voi olla taloudellisesti kannattamatonta. Lisäksi, Autorahoituksella ostaessasi tarvitset yleensä käsirahan, joka voi olla vaihtoauto tai rahaa. Käsiraha on uusissa autoissa normaalisti 10-20% luokkaa, kun taas käytetyissä autoissa se on yleensä noin 20-30% luokkaa.

 

Haitko lainaa auto vakuutena?

 

Jos olet jo hakenut ja saanut lainaa auto vakuutena suoraan myyjäliikkeestä, kannattaa tarkistaa lainan ehdoista mihin hintaan autorahoitus on myönnetty. Myyjäliikkeiden tarjoamia lainoja ei koske lainakulujen 150 euron vuosikatto, joten autorahoituksen kiinteät kulut on syytä tarkistaa ennen sopimuksen allekirjoittamista. Autorahoitusta tarjotaan usein autokaupan vauhdittamiseksi matalalla korolla, mutta silloinkin muut kulut ja mahdollisen käteisalennuksen mahdollisuus kannattaa tarkistaa.

 

Yksityisleasing

 

Yksityisleasing on auton pitkäaikaista vuokraamista. Sopimuksesta maksetaan kuukausihintaa ja sopimuskauden loputtua, sopimuksesta riippuen, voit palauttaa auton tai ostaa auton omistukseesi. Yksityisleasingista on tullut vallitseva termi ja siihen lasketaan mukaan siis myös osamaksukaupat, joissa on taattu hyvityshinta.

Yksityisleasing hinta muodostuu useasta eri tekijästä. Yleensä samaan sopimukseen saa paketoitua auton lisäksi huoltopalvelut, autovakuutukset, rengaspalvelut ja monet muut lisäpalvelut. Maksettavan kuukausierän suuruus riippuu siis autosta ja lisäpalvelujen määrästä. Tämä vaihtoehto sopii henkilölle, joka haluaa hoitaa autoilun mahdollisimman helposti saman kuukausimaksun alla. Kuitenkin Kuukausierän suuruus voi nousta huomattavankin korkealle. Yksityisleasing on muutaman viime vuoden aikana kasvattanut suosiotaan, ja yksityisleasing kokemuksia kysyttäessä syyksi monesti paljastuu halu olla omistamatta autoa itse.

Lainan hakeminen on helppoa. Tee autolainahakemus suoraan netissä.

Hae lainaa

  • Kilpailukykyinen korko alkaen 7,49%
  • Lainaa jopa 30000 euroa
  • Mahdollisuus kahteen maksuvapaaseen vuodessa
  • Ei nostopalkkiota tai avausmaksua

TF Bank Laina

 

Auton hankinta edessä? Soita asiakaspalveluumme kysyäksesi rahoitusta

Asiakaspalvelijamme ovat käytettävissäsi jokaisena arkipäivänä. Soita asiakaspalveluumme jo tänään!

Hae autolainaa pankista